• 01.
  PFA 150 LEI

  Dosar complet in trei zile.

 • 02.
  SRL 400 LEI

  Dosar complet in trei zile.

 • 03.
  Infiintare GRATIS

  Doar cu contractare serviciu de contabilitate.

 • 04.
  Sediu Social 150 EURO/an

  Reducere contract contabilitate.

 • 05.
  Modificari de la 100 LEI

  Actualizari, extinderi, radieri...

 • 06.
  Contabilitate de la 100 LEI/luna

  Toate serviciile incluse.

 
• Înfiinţări Firme  •  Fonduri europene  •  Despre noi  •  Mediere  •  Contact  •
Centrul de Afaceri Delta, str. Plevnei, nr. 36,Bloc D4, Sc.B, Ap. 11, Tulcea, e-mail: birouvasilemarin@yahoo.com, mobil: 0742358784, fax:0340103977

 

Alege calea medierii

Mediator Tulcea - de ce mediere

 
Ședința de informare cu privire la avantajele medierii este obligatorie din 2012. La 1 august 2013 au intrat în vigoare dispoziții legale ce reglementează modul de desfășurare și sancțiunile în caz de neîndeplinire a cerinței de informarea obligatorie cu privire la mediere.
Medierea devine obligatorie?
Nu, medierea rămâne facultativă.
Devine obligatorie doar procedura de informare cu privire la mediere, înainte de a fi judecat de instanță, și doar în anumite cazuri ne-penale expres prevăzute de lege (pentru celelalte cazuri, informarea cu privire la mediere rămâne facultativă, potrivit art.227 alin. 2 din Noul Cod de Procedura Civila).

 

Economie de bani

   Medierea implica costuri semnificativ reduse fata de o procedura judiciara., deoarece se evita cheltuielile de judecata, respectiv taxele judiciare de timbru, onorariile avocatilor, expertilor, si alte cheltuieli adiacente.
Mai mult, daca pe parcursul unui proces civil, partile ajung la o întelegere pe calea medierii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru platite pentru învestirea acesteia.


mediator tulcea
   

Vezi aici oferta Biroul de Mediator - Vasile Marin.

Economie de timp si stres

Medierea presupune o durata mai mica de timp de solutionare a conflictului decat prin instanta de judecata.
Un proces poate dura ani de zile pana la solutionare, timp in care aproape lunar partile trebuie sa se prezinte la instanta, pe cand prin mediere conflictul se poate stinge in cateva ore.
Pe de alta parte, fixarea intalnirilor in ceea ce priveste ziua si ora se face de comun acord cu partile, la intervale de timp scurte, pe cand in instanta termenele sunt stabilite de catre judecator, la intervale foarte lungi de timp, nu se stie niciodata cu exactitate ora la care va fi luat dosarul pentru a fi discutat, astfel ca partile sunt nevoite sa stea mult timp in sala de judecata.

Medierea NU este o sedinta publica

Medierea permite evitatea stresului generat de un litigiu derulat în fata instantei de judecata, iar partile evita astfel sa-si faca publice problemele într-o sala de judecata.

Medierea este voluntara

Partile aflate în conflict nu pot fi constranse sa accepte procedura medierii. Acestea participa la mediere doar daca doresc si, totodata, au dreptul de a denunta contractul de mediere în orice faza a procedurii.

Medierea este confidentiala

Mediatorul este obligat sa pastreze confidentialitatea informatiilor de care ia cunostinta în cursul activitatii sale de mediere, precum si cu privire la documentele întocmite sau care i-au fost predate de catre parti pe parcursul medierii, chiar si dupa încetarea functiei sale. Prin urmare, secretul profesional este o îndatorire fundamentala si primordiala a mediatorului, iar aceasta obligatie nu este limitata în timp.
Încalcarea obligatiei de confidentialitate atrage raspunderea disciplinara a mediatorului.

Medierea va apartine

Solutionarea conflictului depinde exclusiv de acordul partilor, iar solutiile nu sunt elaborate de mediator, ci de catre cei aflati în conflict.
Medierea permite gasirea de catre parti, cu ajutorul mediatorului, a unei solutii creative si eficiente de rezolvare a conflictului prin care nimeni nu pierde si toate partile câstiga.
Mai mult, medierea nu va impune o anumita solutie sau hotarare. Totul sta in mainile dumneavoastra!

Medierea poate fi utilizata in solutionarea unui spectru larg de conflicte

Pot face obiectul medierii orice conflicte în materie civila, comerciala, de familie, în materie penala, precum si în alte materii, în conditiile prevazute de Legea nr. 192 din 16 mai 2006, reactualizata.
Vezi domeniile de mediere

Medierea presupune comunicare si respect

Medierea ajuta partile aflate în conflict sa comunice între ele, comunicarea fiind premisa gasirii unei solutii a litigiului dintre parti. Medierea este flexibila, reda partilor controlul situatiei, le ajuta sa poarte un dialog constructiv si sa gaseasca solutii de rezolvare a conflictului.

Medierea este cea mai buna solutie

Cu ajutorul ei, aveti sansa de a gasi o solutie convenabila pentru problema dumneavoastra, solutie care sa va convina. Întotdeauna ambele parti pleaca de la mediere multumite de solutia gasita, pentru ca ei sunt proprii judecatori ai propriei cauze, nimeni nu le impune o anumita solutie.

Unde ne găsiţi ?

Biroul de Mediator Marin Vasile:
Tulcea, Strada Plevnei nr.36,bl.D4,sc.B,ap.11 (l├óngă Peny zona C5)
Fix / Fax: 0340/103977
Mobil: 0742358784
Email: birouvasilemarin@yahoo.com

Trimite un mesaj la Biroul de Mediator - Vasile Marin


Vizualizaţi Birou de Mediere - Înfiinţare Firme - Vasile Marin, Tulcea pe o hartă mai mare

 

 

 
 
 
  Centru de Afaceri Delta - Vasile Marin © 2013 - Toate drepturile rezervate vizitatori